ΚΩΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PVC

ΚΩΝΟΙ

Οι κώνοι ασφάλειας χρησιμοποιούνται συνήθως για την οριοθέτηση δρόμων, τεχνικών έργων και χώρων στάθμευσης. Παρόλα αυτά έχουν αρκετές επιπλέον εφαρμογές όπως είναι η επισήμανση επικίνδυνων σημείων, η περίπτωση αναγκαστικής στάσης ώστε να υπάρχει ως προειδοποίηση για τα αλλά αμάξια, η δημιουργία συγχώνευσης λωρίδων κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας ή η ενημέρωση για αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Η ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ.ΧΡΟΝΗΣ ΑΒΕΕ διαθέτει κώνους σήμανσης για κάθε εφαρμογή, ξεκινώντας από κώνους ύψους 30 cm και φτάνοντας έως κώνους ύψους 75 cm. Όλοι οι κώνοι μας είναι φτιαγμένοι από ανθεκτικό πλαστικό καλής ποιότητας και είναι εφοδιασμένοι με μία ή περισσότερες ανακλαστικές ταινίες ώστε να είναι εύκολα ορατοί ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα πάνω στις αντανακλαστικές μεμβράνες του κάθε κώνου να γράψουμε την επωνυμία της επιχείρησης σας η οτιδήποτε άλλο εσείς θελήσετε.

 

ΚΩΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PVC

Οι κώνοι ασφαλείας είναι κατασκευασμένοι από μαλακό PVC και έχουν ενιαίο πορτοκαλί χρώμα. Σύμφωνα με την προσωρινή προδιαγραφή αντανακλαστικών κώνων, έχουν λεία και στιλπνή επιφάνεια χωρίς αυλακώσεις και κυματισμούς, είναι ολόσωμοι χωρίς ραφές και δεν προξενούν ζημιές στα διερχόμενα οχήματα κατά την πρόσκρουση. Έχουν χαμηλό κέντρο βάρους και παρουσιάζουν μεγάλη ευκαμψία έτσι ώστε μετά την παραμόρφωσή τους να επανέρχονται αμέσως στην αρχική τους κατάσταση.

Χαρακτηριστικά : Οι κώνοι, φέρουν ταινία αργυρόλευκου χρώματος, υψηλής αντανακλαστικότητας τύπου ΙΙ, σταθερά κολλημένη. Προσφέρουν υψηλή ορατότητα μέρα-νύχτα και υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.

Προδιαγραφή : Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (18-12-1987).

Εφαρμογές : Μόνιμη ή εργοταξιακή σήμανση όλων των τύπων του οδικού δικτύου.

Τύπος Η30 Η50 H75
Ύψος
(cm)
30 50 75
Διαστάσεις
βάσης (cm)
23×23 28,5×28,5 40×40
Πλάτος
μεμβράνης
(cm)
9 9 9
Τύπος
μεμβράνης
τύπου
ΙΙ
τύπου
ΙΙ
τύπου
ΙΙ

 


ΚΩΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PE ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΑΣΗ

Ο κώνος PE βαρέως τύπου κατασκευάζεται απο πολυαιθυλένιο (PE). Έχει λεία επιφάνεια, χωρίς αυλακώσεις και κυματισμούς. Είναι ολόσωμος χωρίς ραφές και δεν προξενεί ζημιές στα διερχόμενα οχήματα κατά την πρόσκρουση. Αποτελείται από σώμα κόκκινου χρώματος και υψηλού βάρους βάση, μαύρου χρώματος. Εξαιτίας του συγκεκριμένου τρόπου κατασκευής, παρουσιάζει χαμηλό κέντρο βάρους και έχει μεγάλη σταθερότητα κατά την τοποθέτηση.

Χαρακτηριστικά : Επάνω στην κόκκινη επιφάνεια φέρει δύο λευκές αντανακλαστικές μεμβράνες. Προσφέρει υψηλή ορατότητα μέρα – νύχτα και υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.

Εφαρμογές : Προσωρινή σήμανση σε όλες τις κατηγορίες οδικών δικτύων.

 

Τύπος Η75
Ύψος (cm) 75
Ολικό βάρος (gr) 4000
Πλευρά βάσης (cm) 38×38
Πλάτος μεμβράνης (cm) 17+10


ΚΩΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΜΑΥΡΗ ΒΑΣΗ

Οι κώνοι ασφαλείας είναι κατασκευασμένοι από ελαστικό υλικό (καουτσούκ) και παρουσιάζουν μεγάλη ευκαμψία ώστε μετά την παραμόρφωση τους να επανέρχονται αμέσως στην αρχική τους κατάσταση. Φέρουν σε όλο τους το σώμα μεμβράνη υψηλής αντανακλαστικότητας ερυθρόλευκου χρώματος προσφέροντας έτσι υψηλή ορατότητα μέρα —νύχτα και υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.

Εφαρμογές : Μόνιμη ή εργοταξιακή σήμανση όλων των τύπων του οδικού δικτύου.

 

Τύπος Η50 Η75
Ύψος (cm) 50 75
Διαστάσεις βάσης (cm) 35×35 39×39
Πλάτος μεμβράνης (cm) 50 ολόσωμο αντανακλαστικό
Βάρος (kgr) 1,5 4,5

 

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΙ ΚΩΝΟΙ

Ο κώνος κατασκευάζεται από σκληρό και ιδιαίτερα ανθεκτικό ΑΒS υλικό. Ο κώνος έχει την ιδιότητα να «μαζεύει» μέσα στην πλαστική του βάση προκειμένου να καθίσταται ιδιαίτερα εύκολη η μεταφορά του. Έχει πορτοκαλί χρώμα και ενσωματώνει δύο αντανακλαστικές ταινίες λευκού χρώματος. Διαθέτει ειδική λάμπα LED υψηλής φωτεινότητας που ενεργοποιείται με την τοποθέτηση της συσκευής στην κορυφή του κώνου. Διατίθεται σε δύο ύψη, στα 50 cm και στα 60 cm.