ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

ΑΠΛΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

Οι σηματοδότες ρύθμισης κυκλοφορίας αποτελούνται από υπομονάδες διαμέτρου 210 & 300 mm. Όλες οι υπομονάδες διαθέτουν ανεξάρτητο σύστημα πρόσβασης στο εσωτερικό τους. Εξωτερικά, η διάταξη του φωτεινού σηματοδότη ρύθμισης κυκλοφορίας διαθέτει κατάλληλα σημεία για να στερεωθεί η μονάδα πάνω σε ιστούς. Το σώμα παρέχει υψηλή στεγανότητα στην εσωτερική ηλεκτρική κατασκευή και στα φωτιστικά. Το υλικό κατασκευής του σώματος είναι υψηλής ποιότητας, πολυκαρβονικό, σε μαύρη απόχρωση, ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και στην έκθεση σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος. Οι φακοί του σηματοδότη κατασκευάζονται από πολυκαρβονικό υλικό σε χρώμα κίτρινο, πράσινο ή κόκκινο. Κάθε υπομονάδα του σηματοδότη είναι εξοπλισμένη με ειδικά πλαστικά εξαρτήματα (σκιάδια) που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του σηματοδότη, ακόμη και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Οι λαμπτήρες LED που χρησιμοποιούνται συμμορφώνονται στις απαιτήσεις με το εναρμονισμένο ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 12368. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και λαμπτήρες LED υψηλής φωτεινότητας.

 

 

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ (SOLAR LED)

Οι σηματοδότες SOLAR LED αποτελούν μία συσκευή σήμανσης που τοποθετείται σε διασταυρώσεις οδών, σε διαβάσεις πεζών και σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται ιδιαίτερη σήμανση.

Χαρακτηριστικά : Ο σηματοδότης SOLAR LED ρύθμισης κυκλοφορίας αποτελείται από μία υπομονάδα διαμέτρου 210 mm. Η υπομονάδα διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα πρόσβασης στο εσωτερικό της. Το σώμα παρέχει υψηλή στεγανότητα στην εσωτερική ηλεκτρική κατασκευή και στο φωτιστικό. Το υλικό κατασκευής του σώματος είναι υψηλής ποιότητας, πολυκαρβονικό (PC), σε μαύρη απόχρωση (RAL 9005), ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και στην έκθεση σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος. Η χρήση των φωτιστικών τύπου LED, επιφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, και επιτρέπει την τροφοδοσία του σηματοδότη από μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ 20 W, σε συνδυασμό με ρυθμιστή φόρτισης και ειδική μπαταρία μεγέθους 17 Ah. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και λειτουργίας σε θέσεις χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Η υπομονάδα του σηματοδότη είναι εξοπλισμένη με ειδικά πλαστικά εξαρτήματα (σκιάδια) που εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του σηματοδότη ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Εξωτερικά, η διάταξη του σηματοδότη SOLAR LED ρύθμισης κυκλοφορίας, διαθέτει κατάλληλα σημεία και εξαρτήματα για να στερεωθεί η μονάδα πάνω σε μεταλλικούς ιστούς. Ο σηματοδότης φέρει σήμανση CE που αποδεικνύει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 89/106 ότι έχει περάσει όλους τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους και ικανοποιεί όλα τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που αφορούν σε αυτόν.

 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Είναι η λύση σε όλες τις εργοταξιακές ανάγκες για τη διαχείριση και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Αποτελείται από τον τριπλό ή μονό σηματοδότη τεχνολογίας LED, τοποθετημένο σε σωλήνα στήριξης και μεταλλικό τροχήλατο κιβώτιο, που φέρει τον ελεγκτή κυκλοφορίας και τον συσσωρευτή. Λειτουργεί χωρίς καλώδια σύνδεσης με χρήση συσσωρευτών 12V / 180 Ah και ψηφιακή τεχνική που εξασφαλίζει ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος.

Ο προγραμματισμός της μονάδας γίνεται χειροκίνητα με τη χρήση περιστροφικών διακοπτών και ο συγχρονισμός της με το ταυτόχρονο πάτημα δύο κομβίων. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χρόνων διέλευσης για το κάθε ρεύμα κυκλοφορίας. Σε περιπτώσεις που δεν κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία των σηματοδοτών, όπως σε αργίες ή σαββατοκύριακα, μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία τους χωρίς να διακοπεί η εσωτερική λειτουργία των ελεγκτών. Το ενταμιευμένο πρόγραμμα με το οποίο επικοινωνούν οι δύο σηματοδότες της ασύρματης μονάδας δεν χρησιμοποιεί ραδιοσήματα και έτσι δεν επηρεάζει τις συχνότητες υπηρεσιών όπως ασθενοφόρα, ραδιοφάροι, πύργοι ελέγχου αερολιμένων, κ.ά.

Η μονάδα διατίθεται σε δύο τύπους:

  1. Αποτελείται από δύο φωτεινούς σηματοδότες, με φανούς με στοιχεία LED σύμφωνα με το ΕΝ12368, δύο τροχήλατα κιβώτια συσσωρευτών και δύο ορθοστάτες.
  2. Αποτελείται από δύο μεταλλικούς φωτεινούς σηματοδότες με φανούς τεχνολογίας LED υψηλής φωτεινότητας. Την μονάδα συμπληρώνουν δύο τροχήλατα κιβώτια συσσωρευτών και δύο ορθοστάτες.

Πρόσθετα εξαρτήματα:

  • Συσσωρευτής 12V/180Ah
  • Σύστημα λειτουργίας με ρεύμα 220V/12V.
  • Σύστημα λειτουργίας με την χρήση φωτοβολταϊκού πάνελ.
  • Πρόσθετος εξοπλισμός έτσι ώστε σε περίπτωση εκφόρτισης να ειδοποιείται με SMS ο υπεύθυνος του έργου.